Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VOL Theorie-avond Bouw & Beweging (online)

4 januari 2023 - 19:30-22:00

Euro20

Op woensdagavond 4 januari 2023 organiseert Stichting Kynokien weer een online theorie-avond Bouw en Beweging van de hond.

Na vele succesvolle theorie-avonden in 2020 en 2021 gaan we het nieuwe jaar 2023 van start met een weer geheel vernieuwde presentatie!   

Deze avondvullende voordracht over de functionele bouw en beweging van de hond laat zien hoe een goede hond gebouwd behoort te zijn, en hoe de bouw van de hond van invloed is op het gangwerk en het uithoudingsvermogen van de hond.

Niet alleen (aankomend) keurmeesters, KK-cursisten, kynologisch instructeurs en fokkers, maar feitelijk iedere eigenaar die op een of andere manier actief is met z’n hond, in jacht, veldwerk, jachthondentraining, behendigheid of anderszins, heeft te maken met de wijze waarop de hond is gebouwd en kan bewegen. En wie met z’n hond naar een clubmatch of tentoonstelling gaat zal na deze informatie-avond ineens veel meer begrijpen van de betekenis van de beschrijving in het keurverslag.

Een te ver naar voren liggende schouderpartij, een te steile voorhand, een te sterk hellend bekken en te weinig kniehoeking, en de gevolgen daarvan voor het gangwerk, na de presentatie Bouw & Beweging hoeft deze ingewikkelde materie geen geheimen meer te hebben!

Ook behandelen we in deze nieuwe presentatie de relatie tussen functionele bouw en blessuregevoeligheid.

En we gaan kijken naar een antwoord op de intrigerende vraag: kun je het al zien als pup?

Deze cursus wordt online gegeven via Microsoft Teams.

Docent: Lida Reeskamp-Blok
Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12
Kosten: 20 Euro
Aanmelden per email: info@kynokien.nl

 

Gegevens

Datum:
4 januari 2023
Tijd:
19:30-22:00
Kosten:
Euro20
Evenement Categorie:

Locatie

online
Online via Teams + Google Maps

Organisator

Stichting Kynokien
E-mail
info@kynokien.nl