Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VOL Theorie-avond Bouw & Beweging (online)

12 april 2021 - 19:30-22:00

Euro20

Op maandagavond 12 april 2021 organiseert Stichting Kynokien een online theorie-avond Bouw en Beweging van de hond.

Lida Reeskamp-Blok zal deze avond verzorgen, waarbij we gebruik mogen maken van het unieke lesmateriaal wat Wout Arxhoek heeft nagelaten.  

 

Deze avondvullende voordracht over de functionele bouw en beweging van de hond laat zien hoe een goede hond gebouwd behoort te zijn, en hoe de bouw van de hond van invloed is op het gangwerk en het uithoudingsvermogen van de hond.

Niet alleen (aankomend) keurmeesters, KK-cursisten, kynologisch instructeurs en fokkers, maar feitelijk iedere eigenaar die op een of andere manier actief is met z’n hond, in jacht, veldwerk, jachthondentraining, behendigheid of anderszins, heeft te maken met de wijze waarop de hond is gebouwd en kan bewegen. En wie met z’n hond naar een clubmatch of tentoonstelling gaat zal na deze informatie-avond ineens veel meer begrijpen van de betekenis van de beschrijving in het keurverslag.

Een te ver naar voren liggende schouderpartij, een te steile voorhand, een te sterk hellend bekken en te weinig kniehoeking, en de gevolgen daarvan voor het gangwerk, na 12 april hoeft deze ingewikkelde materie geen geheimen meer te hebben!

Deze cursus wordt online gegeven via Microsoft Teams.

Accreditatie:

15 punten voor keurmeesters

5 punten voor kynologisch instructeurs

 

Docent: Lida Reeskamp-Blok
Aantal deelnemers: minimaal 9 en maximaal 12
Kosten: 20 Euro
Aanmelden per email: kynokien@gmail.com

Gegevens

Datum:
12 april 2021
Tijd:
19:30-22:00
Kosten:
Euro20
Evenement Categorie:

Locatie

online
Online via Teams

Organisator

Stichting Kynokien
E-mail:
info@kynokien.nl